Назад

Шампионат: WEEKEND TOUR 2013

Силно международно представяне на SANDANSKI 2013!

Тази събота и неделя в град Сандански се проведе последния за сезона - Аматьорски тенис турнир от серията Weekend Tour 2013. Този път любезен домакин на турнирa бе прекрасният хотел - Interhotel Sandanski. Няколко дни преди започване на турнира местата за мъжкият турнир вече бяха заети. За участие в мъжкият турнир се бяха записали аматьори от Казанлък, София, Пловдив, Сливен, Петрич, Сандански, както и двама чужденци. Небезизвестният унгарец с немски паспорт Габор Такач и абсолютния дебютант на турнир Сергей Морозов от Русия. За женският турнир участие заявиха пет от най-активните тенисистки от София, Катерина Петрова, Анелия Тенева, Маргарита Христова и сестрите Петя и Стефка Бончеви.

Началото на турнира бе насрочено за събота в 9:00ч. Някои от участниците бяха дошли на кортовете в ранни зори, за да загреят за предстоящия тенис турнир. Програмата на мачовете бе изпратена до всички участници, което им позволи да разполагат със свободното си време и да се насладят на СПА центъра на хотела. Още с изиграването на първите срещи и убедителните резултати в тях, се откроиха и фаворитите в този  турнир - Георги Плешков, Георги Нушев, Кирил Стоянов, Пейчо Пейчев, Габор Такач. Все пак интрига не липсваше! В група "Свети Георги" до последно не бе сигурно кой ще заеме челните две позиции, даващи право да продължат в осминафиналите. Първите трима в групата бяха с по две победи в актива си и само по-добрият баланс изпрати Пейчо Пейчев на първото място, а Георги Митрев-втори. В друга група носеща благозвучното име "Дезудава" , първенец след три победи стана Благовест Макулев, а останалите трима бяха с по една победа в актива си което наложи отново баланса в геймовете да се окаже решаващ. Това автоматично класира Мариян Янкулов на осминафиналите в неделя, а Тихомир Казаков и Красимир Минтов бяха изпратени да се потопят в джакузито за успокоение. Така в неделният ден се очертаваха интересни сблъсъци след ситото на групите. 

 Но това не бе всичко за съботния ден! Повечето участници не пропуснаха да се потопят в топлите термални басейни на хотела домакин, а други предпочетоха спа-процедурите, докато децата им се  забавляваха в детският кът. Така освен тенис имаше и много релакс за цялото семейство.

 

    

Някоко часа след изиграването на последната среща от груповата фаза, бе качена и програмата на мачовете за следващия ден. Така освен отпадналите в групите и тези, които продължаваха напред можеха да си позволят да се позабавляват в механа "Българе", където бяха посрещнати с отлежало вино, страхотни ястия, а оркестърът не спря да забавлява гостите. Поздравления заслужават всички участничките в женския турнир, за това, че освен на корта не спряха състезанието помежду си дори на дансинга, но в "надиграването" всички се представиха блестящо! 

Неделният ден ни посрещна с топлите слънчеви лъчи, които допринесоха за доброто настроение на всички и възможността да се насладят на играта.Едни от най-интересните двубои на този турнир бяха именно в неделя.  Георги Митрев срещу Кирил Стоянов 5:7, също и Георги Нушев срещу Йордан Пичуров 7:6 (7:2 в тайбрека). Освен Стоянов и Нушев, до четвъртфиналите стигнаха Мариян Янкулов, Габор Такач, Милен Балтов, Георги Плешков, Едиз Батран и Пейчо Пейчев. Там истинско тенис зрелище сътвориха Габор Такач и Милен Балтов, които по щастлива случайност останаха със здрави ракети след двубоя, имайки предвид, колко често бяха хвърляни те по корта. На полуфинала за втори път след този в групите се срещнаха Такач и Нушев. Този път Нушев определено показа желание за победа, но за разлика от резултата в групите успя да вземе само два гейма, което изпрати Такач към финалния мач в очакване на победителя от срещата между Кирил Стоянов и Пейчо Пейчев. Двамата сътвориха спектакъл, в който Стоянов излезе краен победител след 6:3. Така финалистите при мъжете бяха ясни. Оставаше да се изиграе финала, но преди това обаче предстояха финалните двубой при жените където се играеше в една група всеки срещу всеки, а победителката от нея щеше да отмъкне и голямата награда. Там както се предполагаше единствената неизвестна бе дали Стефка Бончева ще си тръгне с втора купа от веригата след спечелването на тази в Правец, или Анелия Тенева определена за "най-активна тенисистка" за отминаващия сезон, ще успее да сложи поредния приз във витрината си. 

 

 

Анелия започна много добре мача, но така и не успя да се противопостави на играта на Бончева, за която тази настилка се оказа отлична за стилът й. Въпреки, че  предишната вечер на дансинга, Анелия не отстъпи на  Стефка в танците, сега тя нямаше отговор на "магическият" бекхенд на Бончева. Така с резултат 6:3 Бончева се поздрави с първото място, с което вдигна поредната купа на Interactive Tennis League. След този сблъсък всички се настроиха за финала при мъжете.

 

Той започна точно в 17:00ч. както бе определен от организаторите, като корта бе предварително подготвен за титаничният сблъсък, а топките очакваха своя нов собственик. Още в началото се видя умората в Стоянов, след изтощителния му двубой с Пейчев в миналият кръг,но това не бе извинение пред безпогрешната игра на Габор Такач, който след 6:2 във финала се поздрави за победата! 

Победителите Габор Такач и Стефка Бончева си тръгнаха с ваучери на стойност 200лв. осигурени от Babolat, както и фотоапарати предоставени от RE:SPORT media. Загубилите финалите Кирил Стоянов и Анелия Тенева се задоволиха с ваучери на стойност от по 100лв ,както и аксесоари за фотоапарат. С това приключи последния за сезона СПА-Тенис Турнир.

Interactive Tennis обещава, че ще направи всичко възможно Weeken Tour да стане традиция и да бъде включен в календара ни за сезон 2014! Успех на всички! Благодарим на тези, които взеха участие и очакваме останалите да се включат! Weeken Tour е едно преживяване вълнуващо не само тенисистите, но и техните семейства. Не го пропускайте!