Назад

Шампионат: WEEKEND TOUR 2013

След Правец Цветан Цветанов покори и Санта Марина 2013!

   Водачът във временното класиране на Интерктивна Тенис Лига за град София Цветан Цветанов(София) продължава със забележителните си изяви. И въпреки, че само преди месец на турнира в Хисаря същия не успя да премине предварителните групи, в Созопол показа отлична игра! Жребият определи опоненти на Цветанов в груповата фаза да бъдат Иван Бужев(Бургас), Филип Доминов(Пловдив) и Ангел Илиев(Казанлък). Там той не срещна достатъчно съпротивa и след 6:0, 6:1 и 6:2 се класира за 1/8 финалите. Дали умората от напрегнатите мачове или  голямото желание за победи бяха причините той да пропусне партито организирано от домакините на турнира, не знаем :). Точно партито пък бе причината, неговият опонент на 1/8финалите Едиз Бартан да закъснее с 15 минути.  Въпреки умората обаче Бартан показа, че не случайно е излязъл от групите и до последно не се даде на търсещия на всяка цена победата, Цецо. Така след 6:3 в този двубой, на 1/4 финала го чакаше варненеца Тодор Касабов, но и в този двубой Цветанов продължи с перфектната си игра и отново след 6:3 достигна полуфиналите. 

Там той трябваше да чака победителя от срещата Красимир Минтов (Казанлък) и Димитър Кадин(Асеновград), до която Кадин бе отстранил победителя от BLUE OPEN 2013 Никос Пнетимитакис(София), а Минтов най-добрият си приятел и партньор за тенис Николай Тояганов(Казанлък). Също като Цецо и Краси имаше амбицията, но това не му помогна да вземе повече от два гейма в срещата помежду им. Така след Правец това бе втори финал, но дали отново щеше да грабне шампионската купа, както тогава??? На финала не бе кой да е, а бургазлията Тодор Митев, който е многократен шампион на БТЛА, финалист на тазгодишният "ЗАШО". За да стигне до финала на Санта Марина, Тошко излезе с пълен актив от групите след победи над Димитър Кадин с 6:3, Ясен Янков(София) с 6:2 и Венелин Попов(Варна) с 6:1. На 1/8 финала отстрани Ангел Илиев(Казанлък) с 6:2. На 1/4 финала Митев среща Петър Чолаков(Сливен), който отстрани Найден Жеков(София) с 6:1! Все пак на полуфинала трябваше да се поизпоти, защото там негов опонент бе неговият добър приятел и финалист на Hissar Open 2013 Костан Тончев(Бургас). Това беше и може би решаващ за него двубой, в който той хвърли всичките си сили и умения за спечелването му с 7:5. Така се стигна и до финалният сблъсък между Цветан Цветанов и Тодор Митев, на първо място двама страхотни спортсмени, които играят с лекота. Двама играчи които, са пример за това как трябва да се държи един играч на корта. Този финал, бе чудесен завършек на страхотния тенис уикенд, който ще остане в спомените не само на хората включили се в него, но и на техните половинки, деца и гости... Дори резултата от срещата не бе толкова важен за организаторите, колкото усмивките по лицата на двамата! Все пак както всеки финал и тук трябваше да се излъчи краен победител. С перфектна игра и на моменти много късмет след 9:2 Цветанов вдигна купата.  Но това не бе всичко! Имахме си и щастлив губещ Илиян Кьосев, на който му бе върната таксата за участие в размер на 30лв от един от спонсорите на веригата RE:SPORT, а от BABOLAT осигуриха допълнителна награда за губещата при жените Гергана Нонева, за която това бе и пръв турнир.

С това приключи и един от най-хубавите уикенди до момента, който донесе много спомени, усмивки и мечти! Всички си тръгнаха усмихнати точно, както бяха и посрещнати от домакините на турнира в.с.Санта Марина. Специални благодарности на управителя Никола Петков, за професионализма, с който се отнесе към турнира, организира страхотно парти в пиано бара на хотела и направи всичко възможно кортовете да бъдат сухи за първите двубои. Да не забравяме и партньорите ни от RE:SPORT Media, които се погрижиха и този път победителите при жените и мъжете да си тръгнат с чисто нови фотоапарати PENTAX. Надяваме се, че всички са прекарали един незабравим уикенд точно какъвто бе той за нас! 




Резултати - ГРУПИ

Резултати - ЕЛИМИНАЦИИ