Назад

Шампионат: Тенис верига „4Move 17+“

Добре дошли

Тенис верига „4Move 17+“ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Целевата възрастова група са лица, навършващи 17 години, без ограничение за горна граница. Основната цел е да се възстановят и запазят като редовно практикуващи тенис голяма група от тенисисти, чиято подготовка е отнела години в усилията на много хора (състезатели, треньори и родители), но вече не е насочена към професионален тенис по редица причини (обучение във ВУЗ, работа в области извън спорта, непоносимост към високи натоварвания, липса на качества и др.).

През 2018 г. веригата включва 6 турнира, домакини на 5 от тях ще е СК “ДЕМА” в София, а един ще се проведе в ТК “Хепи Уин” отново в София. Четири от турнирите ще включват сингъл и двойки, а два от турнирите ще са само по двойки:

  • 12-13 май – единично и двойки
  • 10 юни – двойки
  • 23-24 юни – единично и двойки
  • 1-2 септември, ТК “Хепи Уин” – единично и двойки
  • 16 септември – двойки
  • 6-7 октомври – единично и двойки – Мастърс турнир (отворен за всички участници)

Форматът на провеждане ще бъде потвърждаван след записването, в зависимост от броя на участниците. Най-вероятният формат е директна елиминация и утешителен турнир за загубилите първия си мач в турнирите поединично; групи по системата „всеки срещу всеки“, полуфинали и финал в турнирите по двойки. При всички положения всеки участник/двойка ще има възможност да изиграе най-малко два мача.

Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., навършващи най-малко 17 г. в годината на участието си (за 2018 г. – родени преди 31.12.2001 г.), които нямат класиране в световната ранглиста на АТП (съответно на сингъл или на двойки) и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично към момента на тегленето на жребия. Картотека към БФТ не е задължителна.

Наградният фонд е 1 000 лева за турнирите поединично и на двойки и 600 лева за турнирите само на двойки (разпределение: https://demasport.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82/)

Разпределението може да бъде променено при промяна на формата на състезанието.

Такса участие – 30 лв. за единично, 15 лв. на човек на двойки.

Според резултатите на турнирите от веригата се изготвя ранглиста за веригата 4Move 17+. Тя няма нищо общо с националната ранглиста за мъже на БФТ, с ранглистата на НТЛ и т.н. Точки ще се дават за достигнат кръг: (точки: https://demasport.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82/)

На Мастърс-турнира спечелените точки се удвояват.

До първия турнир от веригата се ползва ранглистата за 2017 г., до втория турнир важат 20% от точките от 2017 г. + точките от първия турнир, след това са валидни само точките от 2018 г.

За победителя във финалната ранглиста за веригата за 2018 г. ще има допълнителна награда.