Новини

Стефка Бончева с четвърта титла от "Interactive Tennis" 2013




 Стефка Бончева продължава да ни радва с постоянство и добра спортна форма. На финала на женския турнир, изиграл се на 5 август – понеделник, за по малко от час игра тя победи Алекс Георгиева с убедителното 9:3, с което записа четвърта титла за сезона.
 

Стефка направи пробив в третия гейм при сервиз на Алекс, а играта започна много равностойно. След четвъртия гейм Алекс взе два поредни сервиз гейма на нула и резултата стана 4:3. Тя обаче не успя да защити своето подаване и да направи пробив. Нестандартната техника на Бончева и добрата физическа подготовка продължават да са най-доброто й оръжие и за пореден път показа, че трудно може да бъде спряна. В груповата фаза Бончева,  не допуска изненади  и често оставя съперничките си на нула. На полуфиналната фаза на този турнир Бончева  не срещна съпротива в лицето на Искра Бочева в двубой-повторение на финала от IV-ят  женски  турнир.


И за да не останем по-назад от „Големия шлем”, ще ви направим свидетели на поредната иновация за лигата - прикачваме статистика на мача, от която можете да видите, че Стефка Бончева е записала 45 точки срещу 35 на Алекс Георгиева. Така вече ще можем да сравняваме тенисистите още по-добре, досущ като професионалните турнири.

Алекс Георгиева - Стефка Бончева 

           3-9

Played on 05.08.13
Elapsed match time 0:44'

Total services: 36 - 44
Total points won: 35 - 45
Receiving pts won: 34% - 44%
Break points: 0/4 - 3/5 

   С мача между Бончева и Георгиева завърши и предпоследния за сезона, V-ти тенис турнир за жени Интерактив Тенис 2013. Последния за сезон 2013 женски турнир започва на 9 септември, а записването за него е отворено и дамите желаещи да се запишат още сега могат да го направят тук.


Автор: Теодора Алексиева