TC Pro Sport

Влез във форма, докато се забавляваш!

Пейчо Пейчев спечели Interactive Tennis CUP!

Тази неделя се изиграха финалните срещи на Interactiv Tennis CUP от втори турнир на ITL Tour 2013/14 SEASON.  С него сложихме началото на любителския тенис в две категории - ITL 250 и ITL 500. Успоредно с това лигата обяви, че променя правилника на ITL, като допуска до участие състезатели играли активно до 2005г., с което вдига нивото на игра. С този турнир лигата стигна до рекордния брой участници на турнири от този формат - общо 70 човека.
 
 В ITL 250 участие взеха 52 играча, като имаше повече от 10 нови участници решени да се борят за победи. До финала даващ право на участие в ITL 500 стигнаха Георги Н. Милев и Трифон Стефанов. Двамата направиха страхотен двубой, като показаха, че с право ще участват при най-добрите в следващия турнир. Късметът в този мач беше на страната на Стефанов, който със силните си и точни сервизи успя да надделее с 9:5 над Милев. Това бе и най-важната му победа до момента, която го изпрати автоматично в групата на ITL 500, освен това той си тръгна с награда осигурена от BABOLAT - Кордаж + наплитане. 
 
 
 
В групата на по-напредналите участие взеха общо 17 играча. Както можеше да се очаква интересни мачове в това ниво не липсваха. Разбира се имаше очаквани победи, но също така и много изненади. До финала на ITL 500 стигнаха Пейчо Пейчев и Никос Панетимитакис. По пътя си към върха Никос  отстрани Камен Маздрашки и Цветан Иванов, а Пейчо Пейчев отстрани няколко шампиона по пътя си - Васил Пенчев, Цветан Иванов и Никола Василев. В този финал се видя израстването на Пейчо Пейчев, който видимо е разнообразил играта си и вече може да изненада всеки дръзнал да излезе срещу него. Така след 9:4 в негова полза, той вдигна купата и си тръгна с нов термобег и кордаж + безплатно наплитане от BABOLAT
 
 
 
На тези финали играчите сами показаха, че възрастта няма значение. Единственото, от което има полза любителят тенисист е разделението по категории, така той ще има възможност да играе със съперници на своето ниво и същевременно да се изкачва в групите. Точно това е посоката на Interactive Tennis League, и ние продължаваме да работим за развитието на любителския тенис в България. Нека напомним, че именно ние въведохме онлайн регистрацията за турнир, както и свободното картотекиране, и вярваме, че съвсем скоро всеки любител в България ще има своята "картотека" в www.clickandplay.bg
 
 
                            РЕЗУЛТАТИ ITL 250            РЕЗУЛТАТИ ITL 500             КЛАСИРАНЕ      
 
Следващия по програма турнир е CLICK&PLAY CUP. Той започва на 6 януари 2014 и отново ще бъде разделен на две категории ITL 250 и ITL 500. Всеки желаещ да се включи в надпреварите за наградите на BABOLAT, може да го направи до 3 януари включително ТУК! Програмата за турнира ще бъде публикувана на 5 януари на www.clickandplay.bg и изпратена на участниците. Без значение дали си начинаещ или шампион, то твоето място е тук! Ела и влез във форма докато се забавляваш!