Новини

Женска инвазия на CLICKANDPLAY CUP!

    

Тази седмица се изиграха последните срещи на турнира CLICKANDPLAY CUP от ITL Tour 2013/14 SEASON. В ITL 250 до финалите достигнаха Даниел Драгомиров и Георги Плешков, а в ITL 500 финалната среща беше между Илия Стоянов и включилия се за пръв път през сезона Ники Илиев.

Финала в по-ниската група се изигра на 16 февруари (неделя). Там двамата финалисти не разочароваха дошлите да наблюдават срещата и изиграха оспорвана битка до последната точка! Все пак намиращия се в отлична форма Драгомиров, успя да дръпне с комфортна преднина от два пробива, което му помогна да контролира резултата до края на срещата. Въпреки, че Плешков смени ракетата при 5 на 2 в полза на Драгомиров, не му стигнаха силите да обърне мача. Причина за това бяха силните и точни сервизи на неговия опонент. В крайна сметка след 9:5 Даниел Драгомиров се окичи със златния медал и кордаж от генералния спонсор на лигата BABOLAT. За Дани това бе втори финал в рамките на месец, но за разлика от предишния в този той излезе краен победител! 


Финала в категория ITL500 се изигра в понеделник, 17 февруари от 22:00ч, като до него стигнаха обичайният заподозрян Илия Стоянов, победил по пътя си Йордан Пичуров (9:2) , Цветан Цветанов(9:7), както отказалия се поради контузия Никос Панетимитакис(9:0) и включилия се в последния момент в турнира Ники Илиев. Той от своя страна преодоля Борислав Митков (9:3) и водачa в ранглистата на ITL Tour 2013/14 - Пейчо Пейчев (9:4). Още с първите разигравания стана ясно, че битката ще е интересна! И двамата бяха дошли за купата, но за съжаление тя беше само за един от тях. Закономерно срещата вървеше към финален тайбрек, който трябваше да определи кой да е победителя.

За съжаление на Ники Илиев до тайбрек така и не се стигна поради трите непредизвикани грешки, които направи точно в оказалия се финален 16-ти гейм. Все пак ще запомним участието му с борбеността му до последната точка, която не бе дадена никак лесно! Страхотно разиграване от над 30 удара реши и крайния победител в срещата. Така след 9:7 Илия Стоянов си тръгна с купата, 500 точки и голямата награда - анцуг и кордаж от BABOLAT


Турнирът ще се запомни и с участието на седем от най-красивите любителки на тениса в София,  дръзнали да предизвикат себе си и да премерят сили с мъжете! От всички включили се дами с най-добро представяне се разписа Веселина Клисурова отпаднала в третият кръг на надпреварата(1/8 финал) с тайбрек Емил Хинов. Ето и останалите дами: Катерина Кирова, Йоана Гочева, Стефка Бончева, Анелия Тенева, Ива Дараданова и Жени Василева.

       

СХЕМА - ITL250          ГАЛЕРИЯ СНИМКИ          СХЕМА - ITL500


Напомняме ви, че продължава записването за предстоящия турнир - TENNISKAFE CUP, осъществен с любезната подкрепа на нашите партньори от Tenniskafe, които заедно с BABOLAT ще осигурят наградата за победителя! Той ще се проведе на тенис комплекс "Про Спорт", а срещите от него ще бъдат с обичайните начални часове от 21:00ч и 22:00ч. Желаещите да се включат могат да го направят на clickandplay.bg до петък (21 февруари).


ЗАПИШИ СЕ ТУК!!!

 

Турнирите на лигата са разделени на две категории ITL250 и ITL500 (правилник). 

- ITL Tour 250: Право на участие в тази категория имат всички участници с рейтинг под 1749 включително и всички жени без значение от рейтинга им, както и включилите се за пръв път в лигата. 

- ITL Tour Masters 500: Право на участие в тази категория имат участници с рейтинг над 1750. 
- Финалистите от ITL 250 получават “уайлд кард” за ITL Tour 500 независимо от рейтинга им!


Очакваме ви!