Новини

Безапелационен Даниел Шопов в първия Wilson Challenger!


Тази събота 18 януари на ТК "1540" се проведе първият любителски тенис турнир Wilson CHALLENGER в него участие взеха 39 любители на тениса, в това число и едно момиче. Това бе най-големия съботно неделен любителски турнир  провеждан през зимния сезон. Организаторите от clickandplay.bg се бяха погрижили всеки от участниците да се запознае със схемата на турнира ден по рано, което им позволи да разполагат с времето си.

Първите двубои започнаха точно в 11:00ч, а на корта излязоха Даниел Шопов срещу Александър Стойкин и Антон Тодоров срещу Светослав Бръмчев. И ако в първия мач интрига липсваше(6:0), то във вторият бе доста оспорвано. Тодоров и Бръмчев вдигнаха напрежението в тайбрека, в който по-голям късмет имаше дебютанта на турнира Антон Тодоров. С тези два мача официално бе даден и старта на турнира.

Още във втората серия двубои на корта излезе Роксана Русчева, която бе единственото момиче, дръзнало да се включи наравно с мъжете в турнира. Именно това накара и организаторите да и подарят специален подарък от Wilson. Още веднъж я поздравяваме за смелостта и желанието за победа, които демонстрира! Друг интересен момент в турнира бе участието на неизвестния до момента Никола Милев, който назад в миналото е имал двубой с Рафаел Надал! 

Именно той се изправи срещу един от най-коравите играчи на турнира - Едиз Батран. Въпреки желанието за победа, което е неизменна част от играта на Едиз, той не успя да вземе повече от гейм. Самия мач бе много интересен и изпълнен с обрати. Резултата от 6:1 за Милев за съжаление с нищо не говори за оспорваната битка на корта! В следващия кръг Милев се изправи срещу Емил Велчев, но този път нямаше същия късмет и отпадна след наистина здрава битка, която бе достойна за пряко излъчване по Eurosport TV. След резултат 6:4 Велчев продължи победния си ход.

На четвъртфиналите бившият футболист Велчев се изправи срещу един от фаворитите в турнира Габор Такач.  Двубоя се движеше гейм за гейм, като желанието за победа отново бе най-важното оръжие на Велчев в този двубой. Така след повече от час игра и 9:7 в тайбрека, Велчев се класира за полуфиналите, където го чакаше Кирил Стоянов. И отново след поредния много интересен двубой и резултат 6:4 победител излезе Емил Велчев. Така заслужено след показаната силна игра от негова страна, той се класира за финала на турнира. В горната част на схемата никой не успя да изненада Даниел Шопов, който с лекота записваше гейм след гейм. Дори играчи като Петър Котев, Николай Тодоров и Анжел Ангелов, които показаха отлична форма на турнира, не успяха да затруднят Шопов. Така той стигна до финала без загубен гейм!

Преди финалния двубой видимо изморения Велчев каза, че за него апетита идва с яденето и излезе на корта само и единствено за победа. Това бе и ключа, който липсваше при всички играчи изправили се срещу Шопов. И въпреки, че не успя да бие Шопов, Емил Велчев даде всичко от себе си, което отново направи двубоя много интересен. И дори със спечелените два гейма във финала си тръгна с високо вдигната глава и амбицията да спечели в бъдещ двубой между двамата. Двубой за трето място така и не се състоя, поради отказа на Анжел Ангелов да играе и бие своя добър приятел Кирил Стоянов. Така Стоянов се нареди на подиума за сметка на Ангелов. Кирил Стоянов обеща, че ще върне жеста!Турнирът ще се запомни с много силни и оспорвани срещи, огромен хъс за победа, много емоции и прекрасно приятелско отношение! 


Благодарим на всички участници и им пожелаваме да продължават  да играят все по-уверени в себе си! 

 

          


Благодарности към тенис комплекс "15:40", които освен, че предоставиха отлични условия за игра, се погрижиха играчите да останат сити през целия ден! Разбира се не на последно място трябва да благодарим на Wilson, които се бяха погрижили първите трима да си тръгнат със страхотни награди. Даниел Шопов - тенис ракета Wilson Federer Pro, Емил Велчев - термобег Wilson Tour 9,  Кирил Стоянов - тенис раница Wilson Tour LG.

 

СХЕМА                       ГАЛЕРИЯ СНИМКИ