Новини

Купите от "HISSAR OPEN 2013" отидоха в Асеновград, Бургас и Сливен!

Hissar_1

Знаете ли този тип компютърни игри, в които ти си виртуален шеф на голям хотел или увеселителен парк? От теб се изисква да измисляш нови и нови предизвикателства, за да накараш хората да бъдат щастливи и да предпочетат именно твоя атракцион. Въображението ти трябва да е на шест и с творчески нюх да преценяваш къде да „изградиш“ басейн, къде да поставиш пейки, къде тенис корт. Връщайки се три дни назад, мога да направя един извод. Едно от най-хубавите места за тенис турнир в страната е не къде да е, а в гр. Хисаря. Не са били глупави римляните да изградят стена и да оградят това вълшебно място. Само няколко хиляди години по-късно и ние преоткрихме топлата вода – удоволствието, наречено тенис спа туризъм.

Съдбата ме връща в Хисаря 20 години по-късно, където като малък ни водеха от детската градина през ваканцията. Едно сантиментално за мен място, което бях развълнуван отново да посетя. Причината да съм там – в града се проведе подгряващ турнир преди започващия днес US Open. За съжаление top 1000 при мъжете и жените явно се бяха наговорили и до един не заявиха участие в турнира, но пък това отвори схемите за имената на нови герои.

Hissar_2

За трети път през тази година Interactive tennis league, съвместно с RE:SPORTмедия предложиха на своите приятели чудесна дестинация за почивка и възможност за запознанство с нови приятели по време на турнири от веригата Weekend Tour – след Априлци и Правец, сега беше ред и на Хисаря да приеме най-добрите тенисисти от цялата страна – София, Бургас, Варна, Асеновград, Сливен, Казанлък, Стара Загора, Раднево и др. 38 тенисисти, сред които шест от най-красивите дами в любителския тенис, предпочетоха този формат на игра и се впуснаха в борба за наградите на RE:SPORT медия. От ранни зори в събота (24 август) усмивките бяха основна визитка на всички, които с нетърпение очакваха да се изявят на корта. Поздравления и за организаторите, които още в петък обявиха списък с групите и реда на игра. За всички дами пък беше осигурена чудесна награда от Babolat – тенис аксесоари. Всеки тенисист можеше лесно да прецени кога ще дойде неговият ред за игра, а през това време имаше на разположение палитра от вълнуващи изкушения, които да го мотивират преди изява – дали басейн, дали туристическа обиколка на града, масаж, спа процедури, рибки дето ти почистват с лечебна цел краката… Освен самите тенисисти, от предлаганите екстри можеха да се възползват и техните половинки. Дето се вика – и вълкът сит и агнето цяло.

Hissar_3

Дамите проявиха характер и не бързаха да се глезят със SPA процедури. За тях по всичко изглеждаше, че най-голямото забавление е присъствието на тенис корт. Шестте участнички бяха събрани в една обща група – „Момина сълза“ , с което си осигуриха пет срещи, които за едни донесоха повечко радост, за други повод за размисли, но в крайна сметка кефът от близостта на любимата игра надделя. След пет победи тук триумфира Христина Митева от Сливен, която даде едва 12 гейма на опонентките си. Триумфът за Сливен продължи, след като второто място спечели Жени Гинчева. С четирите си победи тя преклони глава единствено пред своя тенис учител в лицето на Христина Митева – 1:6. Останалите дами така и не намериха противодействие на лазерната точност на слайса на Гинчева. Третото място е за Нели Такева, която през цялото време демонстрира чудесна игра и малко я лиши от по-предно класиране. Поздравления заслужават и другите участнички – Ива Дарданова, Светлана  Атанасова и Евгения Русева.

Hissar_4

Битката при мъжете беше титанична. 32 участника бяха разделени в осем групи, като и тук Ивайло Цанков заслужава поздравления, тъй като беше се спрял на интересни попадения за имена – „Джумалите“, „Аугуста“, „Диоклецианопол“ и др.  Като цяло тук се отсяха фаворитите за финала, а най-голямата жертва на това сито беше победителят от турнира в Правец – Цветан Цветанов, който  сега отстъпи в битка за първите две места на Георги Кушев и Николай Джонджоров. Именно Кушев (Асеновград) и Джонджоров (Казанлък) сътвориха дербито на съботния ден, като двамата предложиха страхотна битка, но след 7:6 с победата се поздрави Кушев. Последва вечерта, в която едни се отдадоха на възстановяване, други предпочетоха компанията на малките часове на нощта, пеейки и танцувайки. Това му е предимството на Хисаря – купонясваш до 5-6, след три часа на корта си като нов, готов за битки. Със сигурност много хора натрупаха приятни спомени и емоции и от съботната вечер.

Hissar_5

Неделното утро беше отделено за елиминациите при мъжете. Преди това бяха наградени призьорките при дамите – още веднъж – поздрави на Сливен. В битката за първото място при мъжете останаха най-подготвените и мотивирани – опитният Слави Такев предложи страхотен мач заедно с Николай Джонджоров, но късметът и концентрацията в решителния момент бяха на страната на Ники и след 7:5 в тайбрека с победата се поздрави именно той. Зрителите край корта се бяха разположили на шезлонги, пиеха, хапваха по халати, препичаха се на слънце и се радваха на играта. Идилия. Надпреварата приближаваше своя край. До полуфинал достигнаха Георги Кушев/Николай Джонджоров и Костан Тончев/ Никос Панетимитакис. Така след 2 нови зрелища победителят трябваше да бъде определен между Костан и Георги. Къде щеше да отиде купата – в Асеновград или Бургас? За да бъде шоуто изпипано до последния детайл, Ивайло Цанков набързо показа технологични умения и осигури възможност на феновете, които не можеха да присъстват в Хисаря, възможността на живо да наблюдават срещата (пълен запис от финала може да видите ТУК). С пълно себераздаване и под вещите наставления на „кондиционния треньор“ Димитър Кадин, с победата се поздрави Кушев – 6:3. За Костан остана приятното чувство от това, че се справи с няколко много корави съперници и определено показа форма в края на август.

С това авантюрата Hissar Open приключи. Не мога да ви опиша удоволствието, което аз самият усетих тези три дни. Залезът на път към София допълни като във филм това мое изживяване. Ще ви очакваме и при следващите ни изненади. Следете RE:SPORT  и фейсбук страницата „Amateur tennis Bulgaria” – информация ще има съвсем скоро! До нови срещи!

OЧАКВАЙТЕ СКОРО ВСИЧКИ СНИМКИ И СПЕЦИАЛНО ВИДЕО ЗА ТУРНИРА!

Предварителни групи 

Елиминации

от Калин Дацов © 2013 RE:SPORT, Всички права запазени.