Новини

Божикова и Тодоров защитиха титлата си при смесените двойки!

В събота от 16:00ч започна финалът за смесени двойки. До него стигнаха Радостина Стефанова/Фьодор Малцеев, отстранили  на полуфиналите Анелия Тенева/Борислав Константинов с 9:2 и победителите от последния турнир Свилена Божикова/Георги Тодоров, които след 9:3 над Бленика Джелепова/Милен Балтов имаха честта да защитят титлата си от предишния турнир.

И двата отбора имаха амбиция за победа на всяка цена и все пак победителя трябваше да е само една от двете двойки. Божикова/Тодоров поведоха  с 2:0 след, което се опитаха да прекършат Стефанова/Малцеев още в самото начало, но се оказа, че не е толкова лесно да откажеш тази двойка. Така се стигна до 2:2 и  40:40 една спорна топка, която бе причината напрежението в този двубой да ескалира. За щастие  имаше съдия в лицето на организатора на турнира, който трябваше  да определи спорната ситуация.  С решението в полза на Стефанова/Малцеев той си навлече гнева на другата двойка още повече, че те загубиха този гейм и резултата стана 2:3. След последвалата почивка и смяна на полетата  Божикова/Тодоров показаха, че неслучайно са шампионите от последния турнир и с малкото си предизвикани грешки докараха резултата до 9:5. Благодарение на нашите спонсори от www.re-sport.com, финалистите получиха и страхотни награди, които им бяха връчени от домакина на този турнир Петър Нецов от ТК "БББ".След награждаването двойките бяха поканени на по бира от организатора и съдя в този мач Ивайло Цанков, който с това доказа, че съперничеството е само на корта, но не и извън него.       

 




Напомняме на всички, че насроченият за 12 август  турнир за смесени двойки няма да бъде проведен поради августовските отпуски на всички участници и организаторите Cool