Назад

Шампионат: ITL TOUR 2013/14 SEASON

Георги Милев шампион на Pro Sport CUP!

Тази неделя 19.01 се изиграха финалните сблъсъци за Pro Sport CUP  - трети турнир от ITL Tour 2013/14 SEASON.

    

В ниската категория ITL 250, след категорични победи достигна Цоло Цветков, който бе затруднен единствено от Мони Симеонов на полуфинала с 9:5.В горната част, поставеният под номер 1 в схемата Георги Гелков бе спрян на полуфинала от дебютанта в ITL Александър Аспарухов. В двубоя, който продължи над час и половина Аспарухов бе по-съобразителен и след 9:7 поднесе изненадата в турнира въпреки добрата игра на Гелков.

Във финалният двубой Цоло Цветков излезе като фаворит в срещата, което бе разбираемо предвид силните му изяви напоследък. Така Цветков прибра медала подпечатан с цифрата 1, както и голямата награда от BABOLAT кордаж+наплитане. От следващия турнир и двамата ще се подвизават в ITL 500 където ще мерят сили с най-добрите в лигата.

Не бива да пропускаме, да поздравим двете момичета включили се в турнира. За смелостта им да се включав в мъжката надпревара Моника Минкова и Алекс Георгиева бяха изненадани със специални награди от спонсорите на лигата - BABOLAT

В ITL 500 интригата бе далеч по голяма с оглед на записалите се участници. За съжаление още в първия кръг, представящия се много добре Борислав Митков имаше малшанса да се контузи и се отказа при 1:6 за Никола Василев. Интересен сблъсък ни предостави друг двубой в първи кръг. Илия Стоянов се изправи срещу получилия уаилдкард за участие в ITL 500 Георги Милев. Двамата направиха оспорван двубой, в който младостта в лицето на Стоянов не помогна и бе надигран в тайбрека. 

Бомбата в турнира хвърли Едиз Батран, който след много силна игра, с 9:4 постави на колене финалиста от предния турнир Никос Панетимитакис. 
И както е ставало и друг път волята за победа бе водеща в двубоя. 
На четвърфиналите Цветан Цветанов (1) надигра Найден Найденов с 9:6, Георги Милев отстрани Йордан Пичуров с 9:1. Георги Плешков успя да вземе 4 гейма на Никола Василев, а изненадващата игра на Едиз от първия кръг не му помогна  да излъже лисицата Пейчо Пейчев(4:9). На полуфиналите се изправиха Цветан Цветанов срещу Георги Милев и Никола Василев срещу Пейчо Пейчев(2). В първият двубой срещата се реши в тайбрек в полза на Георги Милев, а във втората Пейчо Пейчев не успя да затрудни Никола Василев, който се класира след 9:4.
Така на финала се класираха Георги Милев и Никола Василев, опитът срещу младостта. Въпреки температурата, която измъчва цял ден Милев, той намери сили и излезе на терена решен да не изпуска победата във втори пореден финал. Никола не бе по-малко мотивиран, наградата бе достатъчна мотивираща, но не достатъчна за победата. Опитът за пореден път се оказа най-важен във финалните двубои. Така след 9:5 за Милев освен, че вдигна заслужено купата той грабна голямата награда на BABOLAT - Чанта за лаптоп и кордаж+наплитане. 
   
СХЕМА ITL250                  ГАЛЕРИЯ СНИМКИ             СХЕМА ITL500
 
Напомняме ви, че желаещите да се включат в следващия по програма турнир Click&Play CUP , могат да го направят до 22:00ч на  31 януари. Ела, играй, победи!