Назад

Шампионат: ITL TOUR 2013/14 SEASON

Благотворителен тенис по Коледа!

Изпратихме 2013 година с вълнуващи моменти, които изживяхме по време на първият за нас, и единственият за България - Благотворителен тенис турнир. Тази наша мечта стана реалност благодарение на тенис комплекс "Про Спорт", www.clickandplay.bg , Babolat и "Движение на Българските Майки".В турнира се включиха 22 участника, от които три дами -  Стефка Бончева, Йоана Гочева и Силвия Стефанова. Друг интересен участник бе тенис треньора Адриан Стоименов, който реши да играе с неудобната за него лява ръка, за да бъде равностоен на опонентите си. Вероятно това бе и причината да отпадне в тайбрек на полуфинала от Пламен Минков,  за който това щеше да бъде първи финал в кариерата му на тенисист. 

   

В горната част на схемата поставения под номер 1 Найден Жеков имаше удоволствието да играе в трети пореден турнир срещу Борислав Митков. И този път двамата направиха запомнящ се мач, в който Жеков затвърди добрата форма, в която се намира и с победа 9:8 вече е с положителен баланс срещу Митков. На полуфинала Жеков срещна Тихомир Желев, който преди това бе отстранил с 9:3 много добре представилата се в турнира дебютантка Силвия Стефанова. С играта си Стефанова показа, че ще бъде една от претендентките за спечелването на предстоящия женски тенис турнир. Желев така и не успя да затрудни Найден Жеков и след 9:5 за финала се класираха Найден Жеков срещу Пламен Минков. 

   

Финалът се изигра на 30 декември - последния понеделник от годината. В него след 9:5 Найден Жеков заслужено грабна една от най-важните за него купи във витрината си. Тази победа за него е много вълнуваща! Като млад татко той сподели, че с удоволствие би се включил отново в турнир с благотворителна цел, за да помогне на децата лишени от родителска грижа. Специален гост на турнира бе изпълнителният директор на "Движение на Българските Майки" - Росица Букова. Тя награди финалистите и им благодари лично.

 

Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на "Движение на Българските Майки". Парите ще бъдат в подкрепа на проект "Сън ли съм или ме има", който има за цел да осигури допълнителен специализиран персонал в домът за медико-социални грижи за деца -  "Св. Иван Рислки" в гр. София.

  

Тези от вас, които не успяха да се включат в турнира и да дарят средства, могат да го направят до края на месец януари в администрацията на ТК"Про Спорт". Там има поставена каса, в която се събират средства за подкрепа на проекта. Надяваме се, че този турнир ще се превърне в традиция и пример за всички!И разбира се огромна благодарност искаме да отправим към всички, които взеха участие в турнира и помогнаха за сбъдването на една детска мечта!  

Стефка Бончева
Сотир Гочев
Георги Йорданов

Филип Танев
Силвия Стефанова
Теодор Трайков 
Калоян Александров
Камен Маздрашки
Цветан Иванов
Владислав Стойнев
Борислав Митков
Пламен Минков
Чавдар Цеков 
Иван Петков
Стоил Василев
Найден Жеков
Йоана Гочева
Милен Петров Балтов
Тихомир Желев 
Калин Григоров
Орлин Иванов 
Адриян Стоименов

Благодарим ви! 

 

РЕЗУЛТАТИ                                 ГАЛЕРИЯ СНИМКИ