Назад

Шампионат: ITL TOUR 2013/14 SEASON

Пейчо Пейчев спечели Interactive Tennis CUP!

Тази неделя се изиграха финалните срещи на Interactiv Tennis CUP от втори турнир на ITL Tour 2013/14 SEASON.  С него сложихме началото на любителския тенис в две категории - ITL 250 и ITL 500. Успоредно с това лигата обяви, че променя правилника на ITL, като допуска до участие състезатели играли активно до 2005г., с което вдига нивото на игра. С този турнир лигата стигна до рекордния брой участници на турнири от този формат - общо 70 човека.
 
 В ITL 250 участие взеха 52 играча, като имаше повече от 10 нови участници решени да се борят за победи. До финала даващ право на участие в ITL 500 стигнаха Георги Н. Милев и Трифон Стефанов. Двамата направиха страхотен двубой, като показаха, че с право ще участват при най-добрите в следващия турнир. Късметът в този мач беше на страната на Стефанов, който със силните си и точни сервизи успя да надделее с 9:5 над Милев. Това бе и най-важната му победа до момента, която го изпрати автоматично в групата на ITL 500, освен това той си тръгна с награда осигурена от BABOLAT - Кордаж + наплитане. 
 
 
 
В групата на по-напредналите участие взеха общо 17 играча. Както можеше да се очаква интересни мачове в това ниво не липсваха. Разбира се имаше очаквани победи, но също така и много изненади. До финала на ITL 500 стигнаха Пейчо Пейчев и Никос Панетимитакис. По пътя си към върха Никос  отстрани Камен Маздрашки и Цветан Иванов, а Пейчо Пейчев отстрани няколко шампиона по пътя си - Васил Пенчев, Цветан Иванов и Никола Василев. В този финал се видя израстването на Пейчо Пейчев, който видимо е разнообразил играта си и вече може да изненада всеки дръзнал да излезе срещу него. Така след 9:4 в негова полза, той вдигна купата и си тръгна с нов термобег и кордаж + безплатно наплитане от BABOLAT
 
 
 
На тези финали играчите сами показаха, че възрастта няма значение. Единственото, от което има полза любителят тенисист е разделението по категории, така той ще има възможност да играе със съперници на своето ниво и същевременно да се изкачва в групите. Точно това е посоката на Interactive Tennis League, и ние продължаваме да работим за развитието на любителския тенис в България. Нека напомним, че именно ние въведохме онлайн регистрацията за турнир, както и свободното картотекиране, и вярваме, че съвсем скоро всеки любител в България ще има своята "картотека" в www.clickandplay.bg
 
 
                            РЕЗУЛТАТИ ITL 250            РЕЗУЛТАТИ ITL 500             КЛАСИРАНЕ      
 
Следващия по програма турнир е CLICK&PLAY CUP. Той започва на 6 януари 2014 и отново ще бъде разделен на две категории ITL 250 и ITL 500. Всеки желаещ да се включи в надпреварите за наградите на BABOLAT, може да го направи до 3 януари включително ТУК! Програмата за турнира ще бъде публикувана на 5 януари на www.clickandplay.bg и изпратена на участниците. Без значение дали си начинаещ или шампион, то твоето място е тук! Ела и влез във форма докато се забавляваш!