Назад

Шампионат: ITL TOUR 2013/14 SEASON

През сезон 2013/14 Интерактивна тенис лига разделя турнирите си за начинаещи и напреднали!

 Интерактивна тенис лига в партньорство с Clickandplay, Babolat, TennisKafe и Pro Sport представя изцяло новата си концепция в календара за сезон 2013/14. През новия сезон лигата ще изненада всички представяйки поредното си иновативно въведение за тениса в България. За сезон 2013/14 лигата разделя турнирите си на две категории ITL Tour 250(начинаещи) и ITL Tour 500(напреднали). С разделянето на играчите в две категории Интерактивна Тенис Лига смята, че ще предостави максимално вълнуващи и оспорвани мачове през сезона и ще ограничи резултати от 9:0. С това лигата ще задоволи желанието на всеки участник за максимално интересни мачове.  За трети пореден сезон основен спонсор ще бъде фирма ЕСЕН ООД, изключителен представител на Babolat, която продължава да подкрепя тениса в България!

В календара на лигата за сезон 2013/14 освен настоящия Турнир I - ITL 250, предстоят да се изиграят още по пет турнира в двете категории. Te ще се проведът паралелно и ще са в познатия формат, сет до 9 гейма (при 8:8 тайбрек), начало на срещите 21:00ч и 22:00ч. По този начин участниците в турнирите ще имат гарантиран минимум един час на корта. Като допълнителна опция ITL ще предлага услугата - лицензиран съдия, което ще доближи турнирите максимално до професионалния тенис (правилник). И този сезон домакин на срещите през зимата ще бъде тенис комплекс Про Спорт, които предоставят перфектни условия за игра!

Победителите от ITL Tour 250 и ITL Tour 500 ще си тръгнат с кордаж BABOLAT-RPM BLAST - изборът на Рафаел Надал.

Разбира се най-добрите в категория ITL Tour 500 освен кордаж ще получат специални награди от Babolat, които са посочени в календара.

А най-добрите трима от сезона, събрали най-много точки от турнирите, ще получат ваучери от Babolat:

1-во място 300лв.

2-ро място 200лв. 

3-то място 100лв.