Назад

Шампионат: ITL TOUR 2013/14 SEASON

Баболат е отново на гребена на вълната! Декември месец е официалната премиера на Babolat Pure Strike!

Тенисът е спорт, в който ракетите и технологиите не спират да се развиват, а едни от създателите на най-добрите продукти в тази сфера са французите от Babolat. Най-новото от компанията, екипираща световния №1, е моделът ракети "Babolat Pure Strike" - този, с който от няколко седмици се състезава Джо-Вилфрид Цонга.

 Голяма част от тенисистите предпочитат да играят от основната линия, а залагащите на агресивен тенис играчи се делят на две основни групи -  "Punchers", които удрят топката в най-високата точка от отскока и "First Strikers", които имат агресивна игра, нанасяйки своя удар по топката още при нейното издигане. 

Новият модел "Babolat Pure Strike" е предназначен за "First Strikers" и според Babolat тази ракета предоставя бърза реакция и точност, благодарение на използването на най-новите технологии в света на тениса и хибридната конструкция на рамката на ракетата (квадратна и елипсовидна).  Babolat Pure Strike ще бъде пусната в продажба от 1 Декември 2013 г.

Babolat Pure Strike ракета за "First Strikers"

"First Strikers" играят преди всичко близо до основната линия, вземайки топката много рано още при започване на нейния отскок и използват скоростта на техния противник, за да генерират мощ. Нужни са две неща -  бърза реакция и точност или нещата, с които се характеризира новият модел Babolat Pure Strike

"Благодарение на хибридната конструкция на рамката (квадратна и елипсовидна), Babolat Pure Strike предоставя по-добра реакция при контакт с топката в сравнение с всяка друга ракета от този сегмент. "First Striker"-ите ще намерят перфектно съчетание между реакция и точност", казва Гаел Муро - мениджър в Babolat.

Комбинация от технология и ноу-хау
Като допълнение към към световните бестселъри — Pure Drive, AeroPro Drive и Pure Storm, Babolat сега предлага нова ракета с атрактивен дизайн: въглеродно сиво съчетано с неоново червено. Pure Strike ще се предлага в четири разновидности: 

Babolat Pure Strike 18 x 20
Моделът, с който играе Джо-Вилфрид Цонга
Размер на главата : 630 cm² / 98 кв. инча
Тегло: 305 гр

Babolat Pure Strike 16 x 19
Ще бъде налична през Май  2014.

Babolat Pure Strike Tour
Най-тежкият модел от серията със сравнително малка глава и предназначена за състезатели или напреднали любители. 
Наплитане 18 x 20
Размер на главата : 630 cm² / 98 кв. инча
Тегло : 320 гр.

Babolat Pure Strike 100
Предназначена за любители на средно или над средното ниво, които предпочитат по-лека ракета и малко по-голяма глава. 

Начин на наплитане 16x19
Размер на главата : 645 cm² / 100 кв. инча
Тегло : 290 гр.