Назад

Шампионат: WEEKEND TOUR 2013

Светлана Атанасова си тръгна с голямата награда на Santa Marina 2013

В Аматьорският тенис турнир за жени "Santa Marina Open" участие взеха 10 жени, които се бяха устремили към върха и поредния фотоапарат предоставен ни от RE:SPORT Media. Участничките бяха разделени в две групи по пет, което им позволи да изиграят по четири мача. Въпреки сгъстения си график някои момичета успяха да си направят и разходка в Стария Созопол.
Христина Митева, след три победи и една служебна загуба остана втора в групата имаща благозвучното име "Света Марина". Със същия актив от победи в тази група, но с по-добър положителен баланс в геймовете бе единствено Даниела Иванова. Победителка в група "Аполония Понтийска" по безапелационен начин с четири победи стана Елена Митева, а втора след три победи бе Милена Чолакова. Така на полуфиналите се изправиха Христина Митева срещу Елена Митева в първият и Даниела Иванова срещу Милена Чолакова във вторият. След  като изиграха близо 20 мача в първият ден, жените се отдадоха на заслужена почивка  и забавления в пияно бара на комплекса. Полуфиналите бяха насрочени за неделя от 12:00ч. В първият полуфинал Елена Митева се опита да затрудни максимално победителката от Hisar Open 2013 - Христина Митева, но късметът не бе на нейна страна и след 4:6 отпадна. В другият полуфинал Милена Чолакова надигра Даниела Иванова с 6:2, с което спечели и правото да се бори за голямата награда на турнира - фотоапарат Pentax от RE:SPORT Media.

 
За нейно съжаление Христина Митева не и даде повече от два гейма в сета, с което спечели за втори пореден път турнир от серията "Weekend tour". Победителката изненада приятно всички, като реши да покаже уважение към една от най-големите фенки на аматьорския тенис в България - Светлана Атанасова и и подари наградата си.  Това беше страхотен жест от нейна страна, което допълнително допринесе за страхотната атмосфера на женският турнир.

И този път Babolat се погрижи за всички дами като предостави за награда по един комплект антивибратори и ваучери за 20% отстъпка при пазаруване в магазините им. Щастливата губеща в женският турнир бе Гергана Нонева от град Варна, която получи и козирка на марка №1 за тенис екипировка. Специални благодарности към всички дами взели участие в турнира. Радваме се, че все повече и повече дами набират смелост да се впуснат в аматьорските турнири на Интерактивна Тенис Лига.

 ГРУПИ - РЕЗУЛТАТИ