Назад

Шампионат: Interactive Tennis League 2013 by Babolat

Полуфиналите на тазгодишният мастърс ще се помнят дълго!

            

 Полуфиналите на тазгодишният мастърс ще се помнят дълго! В двете срещи, изиграли се късно снощи, един срещу друг излязоха Пейчо Пейчев срещу Илия Стоянов, а веднага след тях сили трябваше да премерят Никола Василев и Габор Такач.  Още с първото си разиграване Пейчо и Илия дадоха да се разбере, че мачът ще бъде дълъг и ожесточен! Средното времетраене на един гейм бе 7 минути, а разиграванията стигаха до 30 удара! така Организаторите на турнира бяха принудени да освободят още един от съседните кортове, за да може другата среща между Габор Такач и Никола Василев да започне на време. Още по време на загрявката двамата не скриха, че ще заложат на силовият тенис за сметка на сигурността, което не влизаше в сметките на играчите на съседния корт, там продължаваха да се надлъгват кой ще сгреши първи. Вторият мач започна на изключителни обороти, като сервизът от страна и на двамата бе със скорост над 150км/ч! Двубоят ще се запомни с изключителните отигравания от страна на Василев, които принудиха Такач да избухне на няколко пъти. На мрежата Василев бе като стена, която бе трудно преодолима и все пак опита си каза думата.  Победител след 9:7, от този двубой бе Такач, който взе мача със много късмет и желание за победа! Точно по същото време приключи и "маратонската" среща на съседния корт, където след над два часа здрава битка и обрат в края на мача Илия Стоянов записа победа с резултат 9:8(7:4).

Така тази събота от 19:15ч на финала ще се срещнат Габор Такач и Илия Стоянов, които ще излязат в люта битка за голямата награда, а именно ваучер на стойност 700лв. от официалният магазин на Babolat. Загубилият ще си тръгне с утешителен ваучер на стойност 500лв. Пейчо Пейчев и Никола Василев, които трябваше да се борят за третото място и ваучер на стойност 300лв показаха, че не най-важното е победата. И двамата се съгласиха, че от мач за трето място някой не би излязъл победител и решиха да си разделят наградата, като по този начин признаха своите качества на корта!

Наградите са предоставени от основния спонсор на  Interactive Tennis League 2013 by Babolat, фирма ЕСЕН ООД - изключителен представител на Баболат за България.