Назад

Шампионат: Interactive Tennis League 2013 by Babolat

Ясни са полуфиналистите в "МАТЪРС 2013"

 Късно снощи се изиграха четвъртфиналните срещи от заключителния за сезона Мастърс 2013. На този етап се срещнаха повечето от фаворитите в турнира. В горната част на схемата един срещу друг се изправиха Петър Котев, който  отстрани номер 1 за сезона Цветан Цветонов срещу Габор Такач, който от своя страна няма загуба до момента в нито един от турнирите организирани от Интерактивна Тенис Лига. Котев започна вихрено с бързи три гейма в негова полза и бе на косъм да вземе четвъртият, но Габор не позволи това да се случи! От тук до края на мача Такач не даде никакъв шанс на шампиона от сезон 2012/13 Петър Котев. Сервизите бяха най-силното негово оръжие и влизаха един след друг, така след девет поредни гейма и краен резултат 9:3 Такач стигна до полуфиналите, където ще се изправи срещу Никола Василев, който отстрани без много усилия Камен Маздрашки. Както всеки мач и в този, Маздрашки излезе за победата, но хладнокръвната игра от страна на Василев му попречи да реализира повече от два гейма.Така след 9:2, на 23 октомври, Василев ще се изправи пред предизвикателството да нанесе първата загуба на Габор Такач в лигата.

 

В долната част на турнира имаше доста повече емоции. Поставеният под номер две в схемата Илия Стоянов се изправи за пръв път срещу непредсказуемият Иван Златков. И в този мач Златков заложи на силен сервиз, което затрудни до голяма степен неговият съперник и на моменти Стоянов бе принуден да посреща сервизите му на повече от три метра от игрището, но колкото и да бяха силни той връщаше почти всички и караше Златков да греши. След няколко непредизвикани грешки от страна на Златков, увереността му постепенно започна да се изпарява. Дори хвърлената от него на няколко пъти ракета не успя да обърне развоя на срещата. Крайният резултат от срещата бе 9:2 за Илия Стоянов. Срещу него на полуфинала ще излезе победителят от двубоя между Кирил Стоянов и Пейчо Пейчев. Това бе един от тези мачове заради които, тениса е толкова любим и непредсказуем спорт на всички вас! Мачът започна ударно за Пейчо Пейчев и след 40 минутна игра резултата бе 5:1 за него. Пейчо търсеше реванш за загубата си в турнира от сериите Weekend Tour - Sandanski Open 2013, проведен в началото на месеца. Този резултат не бе достатъчен да прекърши опитния Кирил Стоянов. И ето, че след още четвърт час резултата стана 8:7, но в полза на Стоянов, който посрещаше за спечелването на мача. След бързи три точки, от които едната бе двойна грешка, Стоянов разполагаше с три мачпойнта! Това бе и повратния момент в мача. След страхотните и инфарктни разигравания от страна и на двамата, Пейчо бе
човека, 
който имаше късмета и спаси почти невъзможни за отиграване топки, с което докара мачът в тайбрек. Силното желание за победа на Пейчев му помогна да спечели с 9:8 в тайбрека (7:3). Така той ще спори на полуфинала с Илия Стоянов!

 

Не пропускайте предстоящите полуфинали утре от 21 и 22 часа! Всички желаещи да станат свидетели на тези вълнуващи срещи, са добре дошли на кортовете на ТК "Про Спорт"! От вас доброто настроение, а от нас подгряващи напитки! Очакваме ви!