Назад

Шампионат: Interactive Tennis League 2013 by Babolat

Никола Василев с втора титла за сезон 2013

В самото начало на двубоя Никола Василев показа, че се намира в много добра форма и направи пробив още в началото на мача. В четвъртия гейм Жеков разходи Василев по целия корт и успя да стигне до 40 равни и шанс за пробив, но му трябваше още малко, за да затвърди преднината си. При 6:0 за Василев, Жеков успя да пробие сервиза му, записа един гейм в своя актив и започна да играе доста по-уверено. До края на мача бяхме свидетели на изключително добър тенис от страна и на двата тенисисти, с дълги разигравания и борба за всяка точка– някои от публиката сравниха Никола Василев с Надал и питаха кой е треньорът му „виновен” за тази изключителна форма. Жеков записа още три гейма и така се стигна до 4:9

Василев - Жеков 9:4    

Благодарим и на двамата тенисисти за приятната тенис игра снощи и им пожелаваме успех в следващия турнир, който започва от понеделник, 5 август. Крайният срок за записване е в петък, 2 август. Очакваме ви на кортовете с малко смелост, много желание и хъс за победа.

   

С мачът между Жеков и Василев свърши и V-ти тенис турнир на ТК „Про Спорт”. Летният месец си каза думата и общо 30 тенисисти се събраха на турнира. По – интересните срещи от него бяха: Кирил Валеов - Гоерги Балджиев от втората фаза на турнира, мач, който завърши с 9:8 в тайбрека. Финалиста Найден Жеков отстрани безапелационно Николай Карагьозов с 9:1, а това наложи загубилият да извърши извънредни замервания на мрежата. Оспорвана беше срещата между Тихомир Желев – Камен Валеов на четвъртфинала, завършила с 9:7 по този начин Валеов продължава да няма победа над Желев.

Никола Василев vs. Найден Жеков (запис):

jJuy0zczTP0

 

Честито на победителя Никола Василев и успех на всички играчи в следващите турнири.



Автор: Теодора Алексиева